Megjött a levél Tollas Rolandtól!

facepalm-verbanet

Hogy ki az a Tollas Roland? Ha bárki rákeres az interneten, nagyon gyorsan kiderül. Ő a valódi spammer arcetípusa. A spammer egyébként olyan ember, aki boldog-boldogtalannak reklám e-maileket küld és nem törődik azzal, hogy a célszemélynek egyáltalán szüksége van-e az adott termékre ill. szolgáltatásra vagy sem. És hogy mi volt a levélben? Ha ide kattintasz, elolvashatod.

Ha most azt kérdezed, hogy mi azzal a baj, hogy valaki 15-20 ezer forintért komplett webáruházat (!) kínál, azt is szívesen elmondom. Pár hónapja bevetettem egy akciót, amelyben webnévjegyet hirdettünk 25 000,- Ft-os áron. Ebben egy domain-név,  egy egyedi design, egy adminfelület, és kezdeti tartalomfeltöltés volt benne. Passz! Nem ígértem teljesen egyedi, prémiumkategóriás design-t, nem ígértem teljes kereskedelmi oldalt és sok mást sem. Természetesen van olyan csomag, ami a fenti kunsztokat is tudja, de az már a webnévjegy árfekvésének tízszeresébe kerül. Pontosabban onnan indul. Amikor pedig néha megnézem a versenytársaim weboldalait, elég sokszor azzal szembesülök, hogy még így is elég olcsón dolgozom. Na most akkor mit lehet várni egy 15 000,- Ft-os weboldaltól? Pláne webáruháztól? Amikor a mai benzinárak mellett egy tankolás kerül ennyibe? Az autós példát már korábban ellőttem, ha érdekel, a második bejegyzésben megtalálod.

A legszomorúbb azonban mégsem az, hogy vannak olyanok, akik tényleg elhiszik, hogy ennyiért egy csúcs weboldalt kapnak és dőlnek a látogatók. A legborzasztóbb az, hogy még mindig vannak, akik a saját munkájukat ennyire értékelik. Vegyünk pl. egy fodrászt. Legyen egy egyszerű hajvágás átlagos díja 1 000,- Ft. Képzeljük el, hogy jön valaki és azt mondja, hogy nálam egy ugyanilyen hajvágást megkaphat 50 Ft-ért. Lesz vendége? Természetesen nem, hiszen aki járt már fodrásznál, pontosan tudja, hogy ennyiért nem lehet kihozni egy hajvágást, mivel aki ennyit kér, az valószínűleg nem ért a hajvágáshoz. De ha három autószerelő közül kell választani, akik egy munkát pl. 15 000, 18 000, és 300 Forintért vállalnának el, akkor kit válasszunk? Tudja egyáltalán a 300 Ft-os “szaki”, hogy melyik az autó eleje meg hátulja? De ha tudja, akkor miért nem bízik magában annyira, hogy legalább 10 000,- Ft-ot elkérjen? De ha venni akarok egy üveg bort, akkor az 1 500 Forintosat, az 1 200,- Forintosat, vagy a 90,- Forintosat vegyem-e? Lehet, hogy a 90,- Ft-os is üt, de hogy szőlőt nem látott, az tuti! Szóval szerintem ha valami túl olcsó, az valamiért gyanús. Vagy legalábbis gyanút kell, hogy keltsen. Nem igaz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + 3 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..