ÍGY JUTUNK EL 10 LÉPÉSBEN EGY KOMPLETT WEBOLDALIG

01. Időpontegyeztetés

Telefonon, vagy online csatornán időpontot egyeztetünk egy kb. 60 perces megbeszélésre. A megbeszélések időpontja nekem hétköznaponként 08:00 és 18:00 óra között felel meg, de ha minden kötél szakad, természetesen rugalmasan alkalmazkodom.

w

02. Megbeszélés

Személyesen vagy az online térben találkozva megbeszéljük, hogy milyen webes megjelenésre lenne szükség. Ilyenkor elmondod, hogy mit szeretnél, én pedig elmondom, hogyan lehet ezt megvalósítani. Ilyenkor egyeztetünk a konkrét megvalósítandó feladatról, a határidőkről és az árról. A megbeszélés teljesen ingyenes.

03. Árajánlatadás

Ha a megbeszélésen megállapodtunk, akkor egy-két nap múlva emailben küldök neked egy árajánlatot. Ha elfogadod, akkor megkötjük a szerződést, ha nem, akkor – ha lehet – addig faragjuk az árajánlatot, amíg mindkettőnknek megfelelő nem lesz.

04. Szerződéskötés

Szerződés nélkül egy lépést sem teszünk, mivel egyértelműen leírjuk, hogy kinek mi a joga és kötelezettsége: egyszóval a szerződés mind a két felet védi.

05. Tervezés

A megbeszélésből és a szerződésből egyértelmű, hogy milyen weboldalt kell megvalósítani. Ebben a fázisban egy próbatárhelyen elkezdem elkészíteni az oldalt. Az oldal épülését te magad is nyomon követheted, ha valami változtatásra van szükség, akkor – legfeljebb 2 alkalommal – erre is mód van.

06. Kivitelezés

Az oldal teljes elkészítése a próbatárhelyen. A kivitelezés kb. 2-3 hetet vesz igénybe. Megvalósítom mindazt a kinézetet és funkcionalitást, amelyet szerződésbe foglaltunk, egyúttal elintézem a domain-bejegyzést és a tárhelybérlést. Feltöltöm a Tőled megkapott tartalmakat (szövegek, képek, videók, árlisták, táblázatok, stb.). Ha nincsenek tartalmaid, akkor azokat is előállítom, ebben külön kitérünk az árajánlatban és a szerződésben is. Beállítom a domain-névhez kapcsolódó email-címe(i)det.

A folyamat végén átadásra kész az oldal. Az oldal elkészültéről emailben értesítelek. Erre egy megerősítő e-mailt kell küldened, melyben igazolod, hogy a weboldal szerződés szerint elkészült. (Ha úgy érzed, nem a szerződésnek megfelelően készült el az oldal, akkor kérlek jelezd és kijavítom, amit kell.)

07. Számlakibocsátás

Kiállítom a számlát a szerződés szerint és megvárom, amíg beérkezik a pénz. 🙂

08. Átadás

Az oldalt az eddigre már bejegyzett domain alá, a hozzá kapcsolódó tárhelyre feltöltöm. Egy utolsó teszt során közösen meggyőződünk róla, hogy az oldal mind kinézetében, mind működésében teljesen megfelel annak, amit a szerződésbe foglaltunk. Ha esetleg még mindig találunk valamilyen hibát, akkor azt díjmentesen kijavítom.

09. Karbantartás

Egy külön szerződésben megállapodunk róla, hogy az oldal technikai karbantartását, frissítését, biztonsági mentéseinek elkészítését elvégzem, havidíjas konstrukcióban. Ezt a szolgáltatást nem kötelező igénybe venni, bár az oldal stabil és folyamatos működésének biztosítása érdekében erősen javasolt.

l

10. Tartalmi frissítés

Ha szükséges további szövegek írása (pl. blog), közösségi médiafelületek kezelése (Facebook, Instagram), akkor erről is megállapodhatunk egy külön szerződésben és ezt is havidíjas konstrukcióban vállalom. A szolgáltatás igénybevételen nem kötelező.